Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header - Waarderingen Q1 2024

Waardebepalingen Q1 2024

8 mei 2024

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Nieuws

Bekijk hier enkele waarderingsopdrachten van kwartaal 1 van 2024

Afgelopen kwartaal, Q1 2024, hebben wij weer mooie waarderingsopdrachten mogen afronden, waaronder voor Logicall Group, Schouten Engineering, Finchtree, Sif, Hees Installaties, Barton Holding en Andra Tech Group. Een waardebepaling van een bedrijf kan voor meerdere doeleinden worden opgesteld. We belichten in dit artikel een aantal van onze waardebepalingen van het eerste kwartaal van 2024.

Over Logicall
Nieuws

Logicall Group

Logicall is een gevestigde logistieke dienstverlener met 145 jaar ervaring, die een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder supply chain-oplossingen, transport (lucht, zee en weg), opslag, orderafhandeling, pakketbeheer en technische diensten. Met 35 strategisch gelegen kantoren in twaalf landen biedt Logicall naadloze service op belangrijke locaties. Hun missie is gericht op het optimaliseren van supply chains door logistieke expertise te combineren met data-inzichten en digitale oplossingen. Hun services omvatten magazijnbeheer, transport, installatie en retourverwerking.

Match Plan heeft de Logicall Group ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Wij hebben een Purchase Price Allocation (PPA) opgesteld voor Maltacourt, Mondial Logistics en Patrans.

Nieuws

Schouten Engineering

Schouten Engineering is een onderneming die hoogwaardige ingenieursdiensten op het gebied van constructieve en werktuigbouwkundige techniek aanbiedt. De onderneming werkt voor zakelijke opdrachtgevers uit de offshore-industrie, zwaar hijswerk en zwaar transport, civiele industrie en baggerindustrie. Schouten Engineering hanteert de ontwerpfilosofie dat een ontwerp haalbaar, praktisch en eenvoudig te vervaardigen/bouwen/assembleren moet zijn.

Match Plan is ingeschakeld om een waardering op te stellen voor Schouten Engineering voor designs, tekening en ontwerpen. Ze heeft over een periode van meer dan 10 jaar designs, tekening en ontwerpen ontwikkeld voor diverse toepassingen. Deze designs, tekeningen en ontwerpen zijn een immaterieel vast actief dat waarde heeft voor een potentiële koper.

Over Schouten Engineering
Over Finchtree
Nieuws

Finchtree

Finchtree is gevestigd in Vlaardingen en is actief op het gebied van accountancy en advisering. Denk hierbij aan samenstel-, beoordelings- en (wettelijke) controlewerkzaamheden, het verzorgen van financiële administraties en salarisadministraties, assistentie op het gebied van jaarverslaggeving, internationale dienstverlening, fiscale dienstverlening en een breed scala aan adviesdiensten.

Match Plan heeft Finchtree ondersteund met de beoordeling van een waardering. Deze waardering is gebruikt bij de inbreng in een vennootschap waarover Finchtree als accountant een oordeel over heeft moeten vormen.

Nieuws

Sif

Sif is opgericht in 1948 en is een onderneming met een solide staat van dienst met zo’n 600 medewerkers, waarvan ca. 50% in vaste dienst. Aanvankelijk maakte het bedrijf alleen grote en dikke buisvormige stalen constructies, maar inmiddels levert het complete monopile fundatie-oplossingen voor de offshore wind-industrie. Windparkontwikkelaars kunnen bij hun terecht voor fundatie design, fabricage, corrosie bescherming en logistieke diensten zoals op- en overslag. Sif heeft twee productielocaties in Nederland: Roermond en de Tweede Maasvlakte – Rotterdam.

Match Plan heeft Sif ondersteund met de waardering van het gebruiksrecht van de Sif merknaam en logo door een partij in het buitenland. Dit gebruiksrecht diende gewaardeerd te worden in het kader van financiële rapportageverplichtingen onder International Financial Reporting Standards (IFRS).

Over Sif
Over Hees Installaties
Nieuws

Hees Installaties

Hees Installaties is een bedrijf gespecialiseerd in elektra & verlichting, werktuigbouwkunde, klimaatbeheersing en de installatie van databekabelingsnetwerken. De onderneming is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw, waar ze is opgericht in Echt. Het bedrijf onderscheidt zich door het aanbieden van hoogwaardige diensten op het gebied van renovatie, nieuwbouw en onderhoud van gebouwen voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Ze levert deze diensten met behulp van goed opgeleid personeel en streeft naar uitmuntendheid en klanttevredenheid.

Match Plan heeft Hees Installaties ondersteund met de waardering van de onderneming. Deze waardering heeft plaatsgevonden ten behoeven van de interne besluitvorming en strategie van de onderneming.

Nieuws

Barton Holding

Barton Holding is medeaandeelhouder van IMPRESSS, een specialist in permanent make-up behandelingen voor wenkbrauwen. Met de focus op custom-made wenkbrauwen en de ontwikkeling van eigen technieken en brow-styles is de expertstatus alsmaar versterkt en hebben zij landelijke bekendheid verworven.

Match Plan heeft Barton Holding ondersteund bij de beoordeling van de geboden prijs bij de verkoop van haar aandelenbelang in IMPRESSS aan de medeaandeelhouder.

Over Impresss
Over Andra Tech Group
Nieuws

Andra Tech Group

Andra Tech Group is een groep van bedrijven die zich richten op het produceren van hoogwaardige, fijnmechanische onderdelen en modules. De bedrijven binnen de groep opereren zelfstandig en onderscheiden zich van elkaar op basis van complexiteit, volumes en nauwkeurigheid van de mechanica die geproduceerd wordt. De afzonderlijke bedrijven hebben een sterke reputatie opgebouwd bij klanten in verschillende industrieën waaronder de halfgeleider, verpakking-, voedselverwerking, automotive en lucht- en ruimtevaart. Binnen Andra Tech Group werkt men samen als het gaat om recruitment en financiering van investeringen, maar ook door het delen van specifieke kennis.

Match Plan heeft de Andra Tech Group ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Wij hebben een Purchase Price Allocation (PPA) opgesteld voor DKH Metaalbewerking, Lemmens Metaalbewerking en Mayer Feintechnik.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV