Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header - Waardebepalingen Q2

Waardebepalingen Q2

26 juli 2023

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Nieuws

Weer een aantal mooie waarderingsopdrachten afgerond!

Afgelopen kwartaal, Q2 2023, hebben wij weer een aantal mooie waarderingsopdrachten mogen afronden, waaronder voor HSO, Adex Groep, Finext en MLZ Holding. Een waardebepaling van een bedrijf kan voor meerdere doeleinden worden opgesteld. We belichten in dit artikel de eerdergenoemde waardebepalingen Q2.

Waardebepalingen Q2 - HSO
Nieuws

HSO

HSO is opgericht in Nederland in 1987 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de leading Microsoft-partners wereldwijd. Ze helpen bedrijven bij het moderniseren van hun bedrijfsvoering, het invoeren van intelligente automatisering, het leveren van real-time inzichten en het verbinden van de onderneming met de buitenwereld. Zo versnellen en vergroot HSO de impact van digitale transformatie. Ze zetten de kracht van het volledige Microsoft-platform in om de manier waarop hun klanten werken duurzaam te veranderen en zo hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Match Plan heeft HSO ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Deze waardering van immateriële vaste activa is benodigd in verband met de boekhoudkundige verwerking van de overname van Motion10, in overeenstemming met de richtlijnen voor de jaarverslaggeving.

Nieuws

Adex Groep

In oktober 2022 heeft het management van Bnext.nl Aannemingen (waar Bnext.nl Projecten, Bnext.nl Sloopwerken, Bnext.nl Milieu, Bnext.nl Grondstoffen en Bnext.nl Hubs onder vallen) de aandelen van dat onderdeel van Bnext.nl overgenomen. Deze groep van bedrijven gaat vanaf nu verder als Adex Groep. Met de naamswijziging naar Adex Groep wordt de verzelfstandiging bekrachtigd.

Match Plan heeft het management ondersteund bij de uitvoering van de Purchase Price Allocation die benodigd is in verband met de boekhoudkundige verwerking van de overname van de betreffende ondernemingen in overeenstemming met de richtlijnen voor de jaarverslaggeving.

Waardebepalingen Q2 - Adex Groep
Waardebepalingen Q2 - MLZ Holding
Nieuws

MLZ Holding

MLZ Holding, het moederbedrijf van Qlip, heeft de meerderheid van de aandelen in Bactoforce International verworven. Dit is een onafhankelijk inspectiebedrijf dat unieke inspecties uitvoert in roestvrij stalen silo’s, tanks, warmtewisselaars en pijpleidingen van de voedselverwerkende industrie. Daarbij ligt de focus op de liquid food sector: zuivel, bier, frisdrank, ingrediënten.

Match Plan heeft MLZ Holding ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Deze waardering van immateriële vaste activa is benodigd in verband met de boekhoudkundige verwerking van de overname van Bactoforce International, in overeenstemming met de richtlijnen voor de jaarverslaggeving.

Nieuws

Finext

Finext is een vooruitstrevend consultancy bedrijf dat zich richt op het versterken en digitaliseren van de financiële functie van haar klanten. Ze focussen zich op de banken & verzekeraars, construction & engineering, industrie, non-profit & educatie, retail & FMCG, telecom, media, & technologie, utilities, en zorg sectoren. Ze zijn al meer dan 20 jaar actief op het snijvlak van finance en IT.

“Wij zijn ervan overtuigd dat eenvoud echt werkt. Wij halen weg wat kan, laten staan wat moet en voegen toe wat nodig is. Dat maakt organisaties wendbaarder, mensen gelukkiger en resultaten uitstekend.”

Match Plan is ingeschakeld om een waardebepaling uit te voeren van de onderneming om Finext inzicht te geven in de economische waarde van de certificaten van Finext.

Waardebepalingen Q2 - Finext
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV