Menu Sluiten
Sluiten
BigSpark referentie

BigSpark – Bedrijf verkopen

Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Match Plan begeleidt BigSpark bij de verkoop aan Shatho Beheer.

Match Plan heeft BigSpark mogen begeleiden bij de verkoop van de onderneming aan het Rotterdamse Shatho Beheer. BigSpark is de uitgever van een aantal van de grootste tech-websites van Nederland met maandelijks meer dan 1.7 miljoen unieke gebruikers in bijna 3 miljoen sessies. Shatho Beheer is een informal investor en participeert ook in Senefelder Misset en F&L Media, ook uit Nijmegen. De laatste is bekend van magazines als iCreate, c’t en Auto Review.

Logo-big-spark-referentie
waardebepaling bedrijf

Referentie

Beschrijving BigSpark

Vijftien jaar geleden begon Peter Geurts uit hobbyisme zijn website over iPhone-nieuws. Met een focus om het net even anders te doen bleef het platform zich telkens vernieuwen en onderscheidde het zich al snel van de concurrentie. BigSpark groeide naar een toonaangevende organisatie met ruim 20 medewerkers, waaronder reviewers, journalisten en developers, en met miljoenen trouwe gebruikers. BigSpark heeft een uitstekende reputatie verworven als online uitgever van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele tech, apps, games en devices. Daarnaast geeft BigSpark gerichte aankoopadviezen op het gebied van smartphones, abonnementen en aanverwante diensten met behulp van hun product- en prijsvergelijkers die behoren tot de beste in de markt.

Referentie

Reden overname

De groei van BigSpark heeft Peter Geurts doen besluiten de onderneming over te dragen aan een grotere partij. ”De groei van BigSpark naar een scale-up bracht uitdagingen met zich mee waarvan ik steeds meer merkte dat deze minder goed pasten bij mij als persoon en ondernemer. Ik ben enorm trots wat we met BigSpark hebben bereikt. Onze expertise op het gebied van content, online marketing en technologie is uniek in de markt. En met resultaat: we spelen een betekenisvolle rol in het vergroten van het digitale welzijn van een grote groep gebruikers. Deze overname zorgt ervoor dat BigSpark een volgende groeifase in kan gaan.”

De Rotterdamse investeerder Shatho Beheer zal de ingezette groei voort gaan zetten en belooft te investeren in de verdere groei van het bereik en het merken portfolio. Omgekeerd hoopt de investeerder te leren van de digitale expertise van het team. Interim-directeur Marco van Veen zal verantwoordelijk blijven over de dagelijkse leiding.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft de aandeelhouders van BigSpark gedurende het gehele verkooptraject succesvol bijgestaan en geadviseerd. Zo heeft Match Plan onder andere de transactiedocumentatie opgesteld, de markt benaderd, het due diligence onderzoek begeleid en de contracten opgesteld en uit onderhandeld. Namens Match Plan waren Erik Smidt, Lucas Troelstra en Rens Knevels betrokken als overnameadviseurs.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV