Menu Sluiten
Sluiten
kinderopvang overnemen / kinderdagverblijf overnemen

Kinderopvang overnemen

8 oktober 2021

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderopvang overnemen

Wilt u een kinderopvang overnemen? De kinderopvangbranche is op het moment volop in beweging. Het aantal fusies en overnames is sinds 2010 met 50% is gestegen. Jaarlijks worden er bijna vijftig kinderdagverblijven overgenomen. Hierbij is er een stijgende trend te zien is in het aantal overnames. Waarom willen mensen een kinderdagverblijf overnemen? Op deze pagina vindt u de vier meest voorkomende overname overwegingen.

Laden..
Stap 1: Kennismaking en strategie bepalen
Stap 1: Kennismaking en strategie bepalen
Stap 2: Zoeken en benaderen van geschikte overnamekandidaten
Stap 2: Zoeken en benaderen van geschikte overnamekandidaten
Stap 3: Onderhandelen en contracten
Stap 3: Onderhandelen en contracten
Stap 4: Financiering
Stap 4: Financiering
Stap 5: Boekenonderzoek
Stap 5: Boekenonderzoek
Stap 6: Closing bij de notaris
Stap 6: Closing bij de notaris
kinderdagverblijf verkopen kinderdagverblijf overnemen

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderopvang zit in een positieve groeimarkt

De eerste reden waarom er een veel interesse is in de kinderopvang overnames is omdat de kinderopvang een groeimarkt is met positieve vooruitzichten. Dit komt niet alleen omdat de kinderopvang een basisvoorziening is. Ook de toename van het aantal tweeverdieners is speelt een rol. Hierdoor wordt er verwacht dat de vraag naar kinderopvangcentra zal blijven toenemen. De SER heeft in juni 2021 het kabinet geadviseerd om financieel toegankelijke kinderopvang aan te bieden voor twee dagen per week aan alle kinderen. Deze maatregel wil de SER treffen om gelijke kansen te bevorderen. Allereerst moet deze maatregel voor kinderen tussen 0-4 jaar worden gerealiseerd en later BSO voor kinderen tussen 4-13 jaar. De verwachting is dat de maatregel zal zorgen voor meer vraag naar kinderdagopvang en meer vraag naar pedagogische medewerkers in de kinderopvang.

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderdagverblijf kopen om groeiambitie te vervullen

De tweede reden waarom grotere partijen de ambitie hebben om een kinderdagverblijf te kopen is om groei te bewerkstelligen. Groei door overnames is in de kinderopvangsector relatief makkelijk te verwezenlijken omdat er veel kleinere ondernemingen actief zijn in de markt. Hierdoor is een Buy and Build strategie voor veel ondernemers erg aantrekkelijk.

Overnameadviseur kinderopvang
kinderopvang verkoopadviseurs

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderdagverblijf overnemen om gekwalificeerd personeel binnen te halen

De derde reden is het grote tekort aan gekwalificeerd personeel. In de crisis jaren 2012-2015 heeft de kinderopvangbranche afscheid moeten nemen van circa 8.000 pedagogisch medewerkers. Door de aantrekkende economie had ruim 45% van de kinderopvangorganisaties in 2017 openstaande vacatures. Volgens de Rabobank is door aangescherpte regelgeving en een nog verder toenemende vraag het personeelstekort in 2018 en 2019 toegenomen en is dit inmiddels een prangend probleem in de sector. In 2019 was het tekort in de sector ongeveer 3.000 pedagogisch medewerkers en dit tekort zou volgens de Rabobank op kunnen lopen naar 8.900 pedagogisch medewerkers in 2022. Een kinderopvang overnemen of een kinderdagverblijf overnemen kan voor veel ondernemers een aantrekkelijke manier zijn om gekwalificeerd personeel binnen te halen.

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderopvang aankopen om schaal- en kwaliteitsvoordelen te behalen

De vierde reden om een kinderopvang overnemen is om schaal- en kwaliteitsvoordelen te behalen. Met aangescherpte wet- en regelgeving en het duurder worden van personeel kan een overname ervoor zorgen dat er voor lagere prijzen betere zorg kan worden aangeboden.

Een-succesvolle-buy-and-build-strategie.jpg

</div class>

Overnameadviseur kinderopvang

” Toen heb ik Match Plan ingeschakeld en zij hebben het verkoopproces van het begin tot eind begeleid.”

Diana Vredenbregt, voormalig eigenaresse van Kinderopvang de Ronde Venen verteld over haar ervaring rondom het verkoopproces. Hierbij werd zij geholpen door onze overnameadviseur kinderopvang; Arno Dielesen.

Nieuwsgierig naar haar hele verhaal? Lees meer op onze referentiepagina. 

Overnameadviseur kinderopvang

Wilt u een kinderdagverblijf overnemen?

Wilt u een kinderdagverblijf overnemen of een kinderdagverblijf overnemen en wilt u meer informatie over hoe een overnametraject eruitziet? Dit kunt u vinden op onze dienstenpagina bedrijf overnemen, of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze verkoopadviseurs.

Meer weten over de recentste marktontwikkelingen binnen de kinderopvang of weten hoeveel een kinderopvang waard is? Kijk dan op onze algemene pagina kinderopvang.

kinderdagverblijf verkopen

Downloads

Overnames in de kinderopvang 2021

Wilt u een kinderopvang overnemen of een kinderdagverblijf overnemen en bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van overnames binnen de kinderopvang sector? In onze sector update hebben wij alle ontwikkelingen overzichtelijk en volledig gepresenteerd.

Overnames binnen de kinderopvang 2021

Download

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sectorupdate 2021
Hans van de Pas - Team

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV