Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header - Kinderopvang verkopen

Kinderopvang verkopen

Wij helpen u bij elke stap van het verkooptraject voor uw kinderdagverblijf

  • Partnerschap met Kinderopvangtotaal
  • Groot netwerk MKB bedrijven
  • Eigen specialisten in huis
Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Overnameadviseur kinderopvang

Kinderdagverblijf verkopen

Bent u ondernemer in de kinderopvang en wilt u uw kinderdagverblijf/kinderopvang verkopen? Dan is het handig om te weten wat er speelt in de markt en waarom veel ondernemers deze periode als een gunstig verkoopmoment zien. De kinderopvangbranche is op het moment volop in beweging. Jaarlijks worden er bijna vijftig kinderdagverblijven verkocht.  Waarom willen mensen hun kinderdagverblijf verkopen? Op deze pagina kunt u een kleine selectie van de meest voorkomende verkoopoverwegingen vinden.

Behoefte aan een gratis adviesgesprek? Plan dan nu in:

Laden..
Kennismaking en waardebepaling
Kennismaking en waardebepaling
Opmaken verkoopdocumentatie
Opmaken verkoopdocumentatie
Benaderen van potentiële kopers
Benaderen van potentiële kopers
Onderhandelen en intentieverklaring
Onderhandelen en intentieverklaring
Boekenonderzoek
Boekenonderzoek
Overdracht aan koper(s)
Overdracht aan koper(s)
kinderdagverblijf verkopen
Overnameadviseur kinderopvang

Wilt u uw kinderdagverblijf verkopen?

Wilt u uw kinderdagverblijf verkopen en wilt u meer informatie over hoe een verkooptraject eruitziet? Dit kunt u vinden op onze dienstenpagina bedrijf verkopen, of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze verkoopadviseurs.

Meer weten over de recentste marktontwikkelingen binnen de kinderopvang of weten hoeveel een kinderopvang waard is? Kijk dan op onze algemene pagina overname advies kinderopvang.

Persoonlijk advies

Bent u klaar om uw bedrijf te verkopen? Doe de test!

Laden..
Verkoopklaar test
Kwaliteitswetgeving en verkoopintenties
Overnameadviseur kinderopvang

Kwaliteitswetgeving en verkoopintenties

Ten eerste is er te zien dat de relatief kleine kinderopvangorganisaties (1 tot 5 locaties) moeite hebben met de aangescherpte kwaliteitsregelgeving. Het gevolg is dat zij onzekerheid en druk voelen en steeds vaker afzien van het ondernemerschap. De grotere organisaties hebben door hun omvang minder moeite met deze aanpassingen. Dit zorgt ervoor dat wij bij Match Plan een trend zien waarbij de grote kinderopvangorganisaties de kleinere concullega’s overnemen.

Een belangrijke ontwikkeling in de kinderopvangbranche is de wijziging van de Beroepskracht-kindratio (BKR) per 1 januari 2019 om de kwaliteit te verhogen. In 2018 mochten nog vier baby’s van 0 jaar bij één begeleider worden ondergebracht, en vanaf 2019 zijn dit er drie. Daar tegenover is er wel een wijziging in de BKR voor BSO doorgevoerd: voor kinderen van 7 jaar en ouder gaat het maximaal aantal kinderen per pedagogisch medewerker omhoog. Deze gaat van 1 op 10 kinderen naar 1 pedagogisch medewerker op 12 kinderen.

De wijziging in de BKR betekent voor ondernemers in de kinderopvangbranche dat zij óf meer personeel moeten aannemen, óf minder kinderen kunnen opvangen.

Overnameadviseur kinderopvang

Kinderdagverblijf verkopen door hogere kwaliteitseisen

Ook ouders verhogen de druk voor kinderopvangondernemers. Ouders verwachten in toenemende mate meer flexibiliteit en onderscheidende concepten van kinderdagverblijven. Hoewel bereikbaarheid nog steeds de belangrijkste afweging is bij ouders, is er een trend zichtbaar waarbij ouders bereid zijn om een grotere reisafstand te overbruggen als er sprake is van een alternatief concept. Ook dit zorgt ervoor dat kinderopvangondernemers overwegen om hun te kinderdagverblijf te verkopen.

Kinderdagverblijf verkopen of aankopen
kinderopvang verkoopadviseurs
Overnameadviseur kinderopvang

Kinderopvang verkopen door privé-omstandigheden

Het kan ook zijn dat ondernemers hun kinderdagverblijf verkopen omdat ze zelf toe zijn aan een nieuwe uitdaging, met pensioen willen of door veranderende privéomstandigheden ervoor kiezen om afstand te nemen van hun organisatie.

Overnameadviseur kinderopvang

”Toen heb ik Match Plan ingeschakeld en zij hebben het verkoopproces van het begin tot eind begeleid.”

Diana Vredenbregt, voormalig eigenaresse van Kinderopvang de Ronde Venen verteld over haar ervaring rondom het verkoopproces van haar kinderdagverblijf. Hierbij werd zij geholpen door onze overnameadviseur kinderopvang; Arno Dielesen.

Nieuwsgierig naar haar hele verhaal?

Interview - Kinderopvang de Ronde Venen
Het traject van stap tot stap

Nieuwsgierig hoe wij een goed verkooptraject adviseren?

In onze whitepaper ‘Uw bedrijf verkopen? De winnende aanpak’ hebben wij alle stappen gedetailleerd op een rij gezet. Ook omschrijven wij de strategie die wij sinds 1996 succesvol toepassen, de winnende aanpak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw bedrijf verkopen Kies voor de winnende aanpak
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV