Match Plan begeleidt verkoop digitaal bureau ezCompany aan Intracto

Met trots kondigt Match Plan Corporate Finance aan het Nederlandse ezCompany te hebben begeleid bij de verkoop aan het Belgische Intracto. Door de overname is Intracto nu de grootste Benelux-specialist op het vlak van websitesoftware Drupal. Match Plan verzorgde het volledige verkooptraject op een gedreven, deskundige en punctuele wijze, aldus ezCompany.

Foto v.l.n.r. Pieter Janssens (Intracto), Machiel van Lieshout (ezCompany), Bas van Nieuwenhuijzen (ezCompany), Bas van der Zalm (ezCompany) en Ralph van den Houdt (ezCompany).

Foto v.l.n.r. Pieter Janssens (Intracto), Machiel van Lieshout (ezCompany), Bas van den Nieuwenhuijzen (ezCompany), Bas van der Zalm (ezCompany) en Ralph van den Houdt (ezCompany).

Internetbureau ezCompany werd in 2001 opgericht door Bas van der Zalm en Ralph van den Houdt. Later traden Bas van den Nieuwenhuijzen en Machiel van Lieshout toe als aandeelhouders. De huidige directie wordt gevormd door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. Zij geven leiding aan de 50 medewerkers op de vestigingen in Breda, Gorinchem, Tilburg en Utrecht. Mede door de specialisatie in het ontwikkelen en beheren van Drupal-websites, bouwde ezCompany een aansprekend portfolio op. Onder meer de Rijksoverheid (Belastingdienst, RIVM), onderwijsorganisaties (Erasmus Universiteit, Universiteit Utrecht) en commerciële opdrachtgevers (Graydon, Jaguar Land Rover) behoren tot de klanten van het bedrijf.

Volledig verkooptraject

EzCompany ging op zoek naar een manier om de groei verder voort te zetten en zocht daarvoor aansluiting bij een strategische of financiële partij. Via een aanbeveling kwam het internetbedrijf terecht bij Match Plan. Na het opstellen van een informatiememorandum en longlist ging de corporate finance specialist actief op zoek naar de juiste partner voor ezCompany. Na gesprekken met diverse partijen bleek dit uiteindelijk Intracto. Match Plan was uiteindelijk de spil in het web bij deze succesvolle overname. Het faciliteren van het boekenonderzoek en de juridische begeleiding werden namelijk volledig door Match Plan uitgevoerd.

Betrokkenheid aandeelhouders na overname

Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen blijven aan boord als management van ezCompany en blijven verantwoordelijk voor de groei als Drupal Agency. Machiel van Lieshout gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en oprichter Ralph van den Houdt blijft in dienst van het bedrijf.

Groeistrategie Intracto door buy-and-build

Dit is de derde overname die Intracto doet in Nederland. In november 2017 nam het bedrijf namelijk al Have a Nice Day over en eind 2018 werd ook BLUE Web Solutions overgenomen. Bovendien vond het internetbureau in participatiemaatschappij Waterland een partner om hun buy-and-build strategie versneld uit te rollen. Door de overname stijgt het aantal medewerkers naar 100 in Nederland en naar 200 in België.

Beoordeling: 9,0

Match Plan is trots ezCompany te hebben begeleid bij de overname. De beoordeling van ezCompany aan Match Plan spreekt dan ook boekdelen. Het betrokken Match Plan team (Rens Knevels, Lucas Troelstra en Erik Smidt) is “deskundig, gedreven en komt hun afspraken na”, zo luidt de onafhankelijke beoordeling op Klantenvertellen.nl die met een 9,0 wordt bekroond.

Neem contact op

Meer weten over de rol van Match Plan of wat we voor u kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Bel naar 070 324 41 03 of vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Neem contact met ons op


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.