Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Waardebepaling

Match Plan heeft Royal Reesink begeleid bij een Purchase Price Allocation (PPA)

Triton Partners heeft per september 2019 Royal Reesink overgenomen. Royal Reesink is een leidende wereldwijde distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines en systemen met circa 2.100 personeelsleden. In opdracht van Royal Reesink heeft Match Plan de Purchase Price Allocation (PPA) van deze transactie uitgevoerd. Een mooie opdracht waar wij onder meer de distributieovereenkomsten van Royal Reesink, haar merknaam en haar intern ontwikkelde software hebben gewaardeerd.

logo-reesink
Een bedrijf overnemen

Referentie

Beschrijving Royal Reesink

Royal Reesink is een van de grootste distributeurs van componenten en machines voor de landbouw, landschapsonderhoud, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw. Wereldwijd werken er zo’n 2100 medewerkers bij de onderneming. Royal Reesink heeft namelijk vestigingen in: Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Kazachstan, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Door de recente overnames heeft de organisatie ook voeten aan de grond in Canada en Zuid-Afrika. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Apeldoorn.

Referentie

Waardering immateriële activa

Bij een overname dient een overnameprijs te worden toegerekend aan de verworven activa. De aankoopsom wordt namelijk verwerkt in de jaarrekening van de partij die de overnames verricht. Zo ook bij Royal Reesink, dat Match Plan benaderde voor ondersteuning bij de PPA’s van de overgenomen bedrijven. De waarderingsopdrachten bestond onder meer uit afzonderlijke identificatie en waardering van immateriële activa en verplichtingen. Denk hierbij aan aspecten met betrekking tot marketing (zoals merknamen) of die gerelateerd zijn aan klanten (zoals distributieovereenkomsten).

Bedrijf verkoop klaar

Waardebepaling

Nieuwsgierig hoe een waardebepaling tot stand komt?

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waardebepaling bedrijf
Richard - director valuation

Meer weten over de diensten van Match Plan?

Neem contact op met drs. Richard Peeters RV Over drs. Richard Peeters RV