Menu Sluiten
Sluiten
Overnames bouw en installatie desktop
Lees verder
Terug naar branches

Overnameadviseur bouw & installatie

Een bouw- of installatiebedrijf overnemen of verkopen? Wij begeleiden u van A tot Z.

Bent u zich aan het oriënteren op een mogelijke verkoop van uw bouw- of installatiebedrijf? Of wilt u juist een bouw- of installatiebedrijf overnemen? Een bedrijf overnemen of verkopen kan een behoorlijke uitdaging zijn en het is dan ook goed om een overnameadviseur in te schakelen die bekend is met de sector. Het is een gebeurtenis met een aanzienlijke financiële, operationele maar ook emotionele impact. Onze overnameadviseurs weten hier alles van en hebben de laatste jaren diverse ondernemers mogen begeleiden binnen de sector.

Laden..
Kennismaken
Kennismaken
Informatie verzamelen
Informatie verzamelen
Potentiële (ver)kopers benaderen
Potentiële (ver)kopers benaderen
Onderhandelingen
Onderhandelingen
Letter of intent & juridische stukken
Letter of intent & juridische stukken
Boekenonderzoek & closing bij notaris
Boekenonderzoek & closing bij notaris
Bedrijf verkopen bouw en installatie

Overnameadviseur bouw & installatie

Hoeveel is een bouw- en installatiebedrijf waard?

Bij het kopen of verkopen van een bouwbedrijf of installatiebedrijf is de waardering het startpunt van de onderhandelingen tussen de koper en verkoper. De uitkomst van deze onderhandelingen is de uiteindelijke verkoopprijs. Een waardebepaling van een bouw- of installatiebedrijf hangt van veel factoren af. Zo speelt de omvang van de organisatie een rol, wordt er gekeken naar de mate van overdraagbaarheid, de kwaliteit van het personeel, de bezetting, de groeipotentie, het onderscheidend vermogen en de locatie.

Overnameadviseur bouw & installatie

Begeleiding bij elke stap van het (ver)kooptraject

Kennis van de bouw- en installatiesector is van essentieel belang om onze klanten van de beste verkoopvoorwaarden te verzekeren.

Door onze kennis van de sector weten wij wat er speelt in de sector, welke partijen er actief zijn en welke potentiële kopers of overnamekandidaten er voor uw organisatie interessant zijn.

Overnames bouw- en intallatiesector 5
Productiebedrijf verkopen

” Maar ook voor mij privé heeft dit ontzettend veel gedaan, dat had ik niet gedacht ”

Stefan van Strien, Voormalig directeur eigenaar van Strikolith

Bedrijf overnemen bouw en installatie

Laatste ontwikkelingen bouw & installatie

Volg de laatste ontwikkelingen

Recordaantal fusies en overnames binnen de sector bouw en installatie – Uit de meest recente cijfers blijkt dat er afgelopen jaar 590 fusies en overnames hebben plaatsgevonden binnen de bouw- en installatiesector. Dit is het hoogste aantal overnames in maar liefst vijftien jaar tijd. De overnamedynamiek door de jaren heen zit in een stijgende lijn waarbij er afgelopen jaar, ondanks de coronaperikelen, dus een recordaantal fusies en overnames heeft plaatsvonden. Waar komt deze significante stijging in overnameactiviteit vandaan? En wordt er verwacht dat het aantal overnames zal blijven toenemen? Wij vroegen het collega Sebastiaan Hoftijzer, overnamespecialist bouw en installatie.

Overnameadviseur bouw & installatie

Overnameadviseur bouw & installatie: bent u zich aan het oriënteren op een (ver)kooptraject?

Bent u zich aan het oriënteren op een verkoop van uw bouw- en installatiebedrijf, of juist het overnemen van een ander bouw- en installatiebedrijf?  Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze overnameadviseurs om samen te kijken hoe wij u het best kunnen adviseren tijdens het (ver)kooptraject. Of lees meer informatie over deze trajecten.

Verschillende strategieën bij bedrijfsverkoop
Drs-Hans-van-de-Pas-RV-350x544-overnameadviseur-van-het-jaar-2022

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV