Menu Sluiten
Sluiten
Impairment test
Lees verder
Terug naar waardebepaling bedrijf
Waardebepaling bedrijf

Wat is een impairment test?

Een impairment test is een onderzoek om te controleren of de waarde in de boekhouding nog overeenkomt met de werkelijke waarde van een bedrijf. Het kan namelijk zo zijn dat de immateriële vaste activa (denk aan bijvoorbeeld de goodwill of de merknaam) een waardevermindering hebben ondergaan. Dat komt vaak voor wanneer de marktomstandigheden zijn veranderd.

International Financial Reporting Standards (IFRS)

Controleplichtige ondernemingen die rapporteren onder de International Financial Reporting Standards (IFRS) dienen ieder jaar een impairment test uit te voeren om te onderzoeken of de immateriële vaste activa zonder een nader te bepalen levensduur een bijzondere waardevermindering hebben ondergaan.

Richtlijnen voor Jaarverslaggeving (RJ)

Voor ondernemingen die onder de Nederlandse Richtlijnen voor Jaarverslaggeving (RJ) rapporteren dient de impairment test te worden uitgevoerd bij een zogenaamd ’triggering event’. Dit betekent dat er ‘iets’ gebeurt waardoor het aannemelijk is dat de waarde in de boeken niet meer overeenkomt met de werkelijkheid. Dit kan zijn wanneer bijvoorbeeld de marktomstandigheden zijn veranderd (door bijvoorbeeld COVID-19), wetgeving is aangepast of er een recessie speelt.

Wij assisteren ook accountantskantoren bij het uitvoeren van een impairment test.

Interesse in het laten uitvoeren van een impairment test? Plan dan nu uw gratis adviesgesprek in:

</div class>

Creating value together

Impairment test: ons specialisme

Match Plan is gespecialiseerd in het uitvoeren van impairment tests. Dit doen wij namens diverse (beursgenoteerde) ondernemingen. Ook ondersteunen wij accountantskantoren bij de uitvoering of de beoordeling ervan. Voor het waarderen van de immateriële vaste activa is een specialist nodig. Onze waarderingsspecialisten gebruiken diverse modellen en methodes voor het waarderen van bijvoorbeeld de klantrelaties, merknamen en patenten. Al deze methoden hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten. Wij werken snel en flexibel, we zijn volledig onafhankelijk en we hanteren aantrekkelijke tarieven. Van de circa 300 actieve Register Valuators in Nederland zijn er vijf werkzaam binnen het team van Match Plan. De waarderingsspecialisten van Match Plan behoren hiermee tot de beste van Nederland. Zo verzekeren wij u van een kundig waarderingsrapport.

Wilt u meer informatie over het opstellen van een impairment test?

Download

In onze whitepaper: Een impairment test – Een goed en snel traject in 3 stappen leest u wat er allemaal bij de uitvoering van een impairment test komt kijken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij hadden een waardebepaling nodig voor onze accountant. Ik had goede ervaringen met Match Plan als organisatie. Ik kende de mensen die daar werkten en prijstechnisch gezien was het interessant.” – Gerald Pikkemaat, Directeur Bisbee Flexonderwijs

Match Plan begeleidt Bisbee Flexonderwijs met een high level waardering.

Gerald Pikkemaat - interview - waardebepaling bedrijf
Onze referenties

Referenties waardebepaling

Laden..
Richard Peeters - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Richard Peeters RV Over drs. Richard Peeters RV