Menu Sluiten
Sluiten
Purchase-Price-Allocation
Lees verder
Terug naar waardebepaling bedrijf

Waardebepaling bedrijf

Een Purchase Price Allocation (PPA): Wat is het?

Na een overname dient de koopprijs van de overgenomen onderneming te worden toewezen aan verschillende overgenomen activa en passiva. Dit wordt in vakjargon ook wel ‘Purchase Price Allocation’ of ‘PPA’ genoemd. Controleplichtige ondernemingen moeten dit traject onder de Richtlijnen voor Jaarverslaggeving (RJ) en onder de internationale richtlijnen (IFRS) na iedere overname uitvoeren. De waardebepaling van veel materiële zaken is vaak redelijk goed te onderbouwen, maar met name het waarderen van de immateriële vaste activa is echt een specialisme. Onze waarderingsspecialisten ondersteunen u graag bij het opmaken van een PPA. Hierbij gebruiken zij diverse modellen en methodes voor het waarderen van bijvoorbeeld de klantrelaties, merknamen en patenten. Al deze methoden hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten. Met onze ervaring en expertise bent u verzekerd van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Purchase Price Allocation (PPA)

Wij assisteren ook accountantskantoren bij het opmaken van een PPA.

Laden..
Kennismaking en behoefte vaststellen
Kennismaking en behoefte vaststellen
Wij sturen u een offerte
Wij sturen u een offerte
Aanleveren van documentatie
Aanleveren van documentatie
Uitvoeren van de PPA
Uitvoeren van de PPA
Bespreken uitkomst van de PPA
Bespreken uitkomst van de PPA
Overhandigen PPA rapport
Overhandigen PPA rapport
Werken bij Match Plan

Creating value together

Purchase Price Allocation: ons specialisme

Match Plan voert PPA’s uit in opdracht van diverse (beursgenoteerde) ondernemingen. Eveneens ondersteunen wij diverse accountantskantoren bij de uitvoering en/of de beoordeling. Match Plan heeft met drs. Richard Peeters RV dé expertise in huis voor het maken van een Purchase Price Allocation. Richard maakte begin 2019 de overstap naar Match Plan, nadat hij onder andere Senior Manager bij EY is geweest. Hij heeft als Register Valuator brede ervaring in complexe waarderingsvraagstukken en is daarnaast specialist op het gebied van waarderingen voor financiële rapportage doeleinden. Wij werken snel en flexibel, we zijn volledig onafhankelijk en we hanteren aantrekkelijke tarieven.

Waardebepaling bedrijf

Wilt u meer informatie over het opstellen van een PPA en wat erbij komt kijken?

In onze whitepaper – Purchase Price Allocation-  Leest u alles wat u moet weten over de uitvoering van een PPA. We beschrijven de rol van de betrokken partijen en het te verwachten verloop van het traject.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Purchase price allocation alles wat u moet weten

Onze referenties

Referenties waardebepaling

Laden..
bisbee-video

”Wij hadden een waardebepaling nodig voor onze accountant. Ik had goede ervaringen met Match Plan als organisatie. Ik kende de mensen die daar werkten en prijstechnisch gezien was het interessant.”

Gerald Pikkemaat, Directeur Bisbee Flexonderwijs

Richard - director valuation

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Richard Peeters RV Over drs. Richard Peeters RV