Verkoop aandelenbelang CVT (terugblik)

Terugkijkend ben ik content over de dienstverlening van Match Plan (Erik Smidt) en zou ze bij iedereen kunnen aanbevelen.

Wat heeft Match Plan CF gedaan voor je?

Erik Smidt van Match Plan CF heeft mij begeleid bij de verkoop van mijn 100% aandelenbelang in Controlled Vonk Technologie (CVT).

Beschrijving klant en koper van aandelen?

CVT is een van de leidende bedrijven in Nederland op het gebied van draadvonktechnologie. De koper was het op de High Tech Campus in Eindhoven gevestigde Heinmade. CVT is reeds jarenlang klant van Heinmade en CVT levert aan Heinmade onderdelen ten behoeve haar Piƫzokeramische oplossingen, onder meer voor klanten zoals ASML.

Wanneer is de overdracht tot stand gebracht?

De eerste contacten tussen CVT en Heinmade aangaande een eventuele verkoop, hebben plaatsgevonden in het voorjaar van 2012. Uiteindelijk heeft de formele overdracht plaatsgevonden begin 2013.

Waarom werd er voor Match Plan CF gekozen?

De eerste contacten met Match Plan zijn gelegd in het voorjaar van 2012 door mijn accountant, Jos Schippers van De Groof Accountants. In een eerste kennismakingsgesprek hebben we uitgebreid stilgestaan bij CVT en is een duidelijk stappenplan en verkoopstrategie besproken. In een tweede gesprek hebben we de puntjes op de i gezet en duidelijke tijdslijnen afgesproken en hebben wij ook de fee van Match Plan afgestemd. Met name de heldere verkoopstrategie, de ervaring, deskundigheid en de persoonlijke aanpak hebben mij ervan overtuigd dat Match Plan dit voor mij tot een goed einde kon brengen. Natuurlijk speelde ook mee dat mijn accountant reeds goede ervaringen had met Match Plan.

Wat voor unieke onderwerpen speelden bij de verkoop en hoe zijn deze opgepakt?

Nadat de eerste gesprekken vanuit mijn persoonlijke relatie met Hein Schellens van Heinmade hadden plaatsgevonden, wilde ik graag ook met andere partijen in gesprek gaan. De animo en interesse om CVT over te nemen was groot, mede door het uitgebreide netwerk van Match Plan. Uiteindelijke hebben we van een viertal partijen biedingen ontvangen. Dit is heel prettig,zeker in deze tijd, omdat dit mij de kans gaf alle aspecten mee te nemen, zoals prijs en condities, maar zeker ook gevoel en klik met de overnemende partij. Ten aanzien van de gesprekken met Heinmade was Match Plan echt een buffer tussen mij en Hein Schellens. Dit werkte voor mij prima, omdat wenatuurlijke ook operationeel volop samenwerkten. Zeker ook de emotionele aspecten van een verkoopproces moet je niet onderschatten.

Wat is je ervaring met ons gedurende het traject?

Met name door het inschakelen van Match Plan kon ik me goed blijven concentreren op CVT. Dit is prettig maar zeker ook cruciaal om CVT goed door te kunnen laten draaien. Ook ben ik zeker te spreken over hun deskundigheid, hun netwerk en persoonlijke aanpak. Terugkijkend ben ik content over de dienstverlening van Match Plan en zou ze bij iedereen kunnen aanbevelen.

artikel Eindhovens Dagblad

Deel met uw netwerk

Geef een reactie