Bedrijfsovername


Een bedrijf overnemen? Laat u begeleiden door een professionele adviseur.

Wilt u als bestaande onderneming een bedrijf overnemen? Of voor uzelf beginnen door een bedrijf over te nemen? Kies dan voor onze professionele aankoopbegeleiding. Wij begeleiden u in het volledige aankooptraject. Van het vinden van de juiste partij om over te nemen tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Naar wens kunnen wij ook samen met u een lange termijn ‘buy and build-strategie’ uitwerken.

Traject bedrijfsovername

De adviseurs van Match Plan werken volgens een vast stappenplan tijdens het traject van het kopen van een onderneming. De inhoud en het tijdspad van het traject zijn afhankelijk van het soort onderneming dat overgenomen wordt, de complexiteit van de onderhandelingen en de vereiste financiering. De volgende stappen worden doorlopen:

1. De voorbereidingsfase
Gedurende deze fase wordt de ondernemingsstrategie en acquisitiestrategie vastgesteld.

2. Zoeken van een geschikte overnamekandidaat en uitvoering
Tijdens deze fase in het proces van een bedrijfsovername zijn de potentiële overnamekandidaten vastgesteld en worden deze benaderd. Indien deze geïnteresseerd zijn, ontvangen we de bedrijfsinformatie die we vervolgens analyseren. Aan de hand van deze analyse wordt bepaald of het traject met de geïnteresseerde partij wordt vervolgd en bepalen een van onze waarderingsspecialisten een indicatieve waarde. Vervolgens adviseren we over de opbouw van de transactie en het eventuele bod. Tenslotte brengen we een biedingsbrief uit met het bod waarna de onderhandelingen over de prijs starten.

3. De overname
In de laatste fase wordt een intentieovereenkomst, de zogenaamde letter of intent (LOI), opgesteld en wordt de financiering in gang gezet. Eventueel zullen wij een due diligence onderzoek coördineren, mocht dat nodig zijn. Tot slot komt de koopovereenkomst tot stand en vindt de formele overdracht plaats, waarna de onderhandelde koopsom wordt betaald.

Gedurende het hele proces stellen wij u op de hoogte van de voortgang en houden we ruggespraak over uw wensen. Op deze manier komt u niet voor verassingen te staan.

Een bedrijf overnemen: wat komt er allemaal op u af?

Een bedrijf overnemen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is waarschijnlijk niet iets wat u dagelijks doet. Wij zorgen er graag voor dat u dit traject met een gerust gevoel aangaat. Onze deskundige overnameadviseurs helpen u met een succesvol verloop van de bedrijfsovername. Naast het commerciële en strategische aspect krijgt u te maken met financieringen, juridische zaken, waarderingen en nog veel meer. Ons team kent voor elk onderdeel een eigen specialist. Zo bent u gedurende het hele traject voorzien van de juiste expertise op het juiste moment.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons wil inplannen? Bel dan gerust naar +31 70 324 41 03, vul het contactformulier in op de website of stuur een email naar info@matchplan.nl. Wij staan u graag te woord.

Bekijk referenties bedrijfsovername > Bekijk ons team >

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.