Bedrijfsovername


Een bedrijf kopen? Wij begeleiden u in het volledige overnametraject

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een bedrijf? Wilt u als bestaande onderneming uw marktaandeel vergroten of dienstenpakket uit breiden? Of voor uzelf beginnen? Dan helpen wij u graag bij het vinden van de juiste partij om over te nemen!

Wij begeleiden u in het volledige overnametraject

Indien u besluit tot het overnemen van een bedrijf, komt u voor veel uitdagingen te staan. Voor u zal het kopen van een bedrijf geen dagelijkse kost zijn. Voor ons is dit wel het geval. Om de bedrijfsovername succesvol te laten verlopen is een deskundige en professionele adviseur van groot belang. Onze adviseurs staan voor u klaar om u tijdens het hele bedrijfsovername proces te voorzien van deskundig advies en ondersteuning. Aangezien wij naast de overname specialisten ook financiering en juridische specialisten binnen ons team hebben begeleiden wij het volledige traject en zijn wij niet afhankelijk van derden. 

Traject bedrijfsovername

De adviseurs van Match Plan werken volgens een vast stappenplan tijdens het traject van het kopen van een onderneming. De inhoud en het tijdspad van het traject zijn afhankelijk van het soort onderneming dat overgenomen wordt, de complexiteit van de onderhandelingen en de vereiste financiering. De volgende stappen worden doorlopen:

1. De voorbereidingsfase
Gedurende deze fase wordt de ondernemingsstrategie en acquisitiestrategie vastgesteld. Hierbij doen we onderzoek naar de acquisitiemogelijkheden.

2. Zoeken van een geschikte overnamekandidaat en uitvoering
Tijdens deze fase in het proces van een bedrijfsovername zijn de potentiële overnamekandidaten vastgesteld en worden deze benaderd. Indien deze geïnteresseerd zijn, ontvangen we de bedrijfsinformatie die we vervolgens analyseren. Aan de hand van deze analyse wordt bepaald of het traject met de geïnteresseerde partij wordt vervolgd en bepalen een van onze waarderingsspecialisten een indicatieve waarde. Vervolgens adviseren we over de opbouw van de transactie en het eventuele bod. Tenslotte brengen we een biedingsbrief uit met het bod waarna de onderhandelingen over de prijs starten.

3. De overname
In de laatste fase wordt een intentieovereenkomst, de zogenaamde letter of intent (LOI), opgesteld en wordt de financiering in gang gezet. Eventueel zullen wij een due diligence onderzoek coördineren, mocht dat nodig zijn. Tot slot komt de koopovereenkomst tot stand en vindt de formele overdracht plaats, waarna de onderhandelde koopsom wordt betaald.

Gedurende het hele proces stellen wij u op de hoogte van de voortgang en houden we ruggespraak over uw wensen. Op deze manier komt u niet voor verassingen te staan.

Belang van een goede adviseur

Het overnemen van een bedrijf is een zeer complex proces. Veel aspecten komen om de hoek kijken waarbij deskundig advies van belang is. Hierbij kunt u denken aan:

  • Financiële aspecten;
  • Fiscale zaken;
  • Juridische elementen;
  • Commercieel advies

Waarom Match Plan?

Om uw voorgenomen bedrijfsovername tot een succes te maken en optimale overnamecondities te bedingen, is een betrokken adviseur van belang. Onze onafhankelijke adviseurs stellen uw belang centraal en zullen optreden als sparringpartner om het gewenste resultaat te bereiken. Persoonlijk en betrokken zijn twee eigenschappen die Match Plan kenmerkt. Door de ruime ervaring in bedrijfsovernames hebben de adviseurs een groot netwerk opgebouwd en hebben ze veel branchekennis opgedaan. Vanuit die hoedanigheid komen we veel overnameproposities tegen. Toegang tot verschillende databases zorgt ervoor dat de te koop aangeboden bedrijven te allen tijde bij ons bekend zijn. Deze factoren, in combinatie met onze resultaatgerichte aanpak, zorgen ervoor dat we uw voorgenomen transactie tot een goed einde zullen brengen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons wil inplannen? Bel dan gerust naar +31 70 324 41 03, vul het contactformulier in op de website of stuur een email naar info@matchplan.nl. Wij staan u graag te woord.

Bekijk referenties bedrijfsovername > Bekijk ons team >

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.