Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header - Waardebepalingen Q3Q4 2023

Waardebepalingen najaar 2023

24 januari 2024

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Nieuws

Weer mooie waarderingsopdrachten afgerond!

Afgelopen kwartalen, Q3 en Q4 2023, hebben wij weer mooie waarderingsopdrachten mogen afronden, waaronder voor Tante Tini, Oranjer, Janssen Group of Companies en ND Group. Een waardebepaling van een bedrijf kan voor meerdere doeleinden worden opgesteld. We belichten in dit artikel een aantal van onze waardebepalingen van het najaar 2023.

Over Tante Tini
Nieuws

Tante Tini

Niek Mulder en Tim Runia zijn samen Tante Tini begonnen in 2017. Ze zijn een creative agency die zich bezighoudt met het uitoefenen van een reclamebureau, videoproductie, video-campagne ontwikkeling, video formatontwikkeling, advies in video implementatie en strategie, alsmede het verrichten van alle overige handelingen op commercieel, industrieel en financieel gebied.

Match Plan heeft Tim Runia, medeoprichter van Tante Tini, ondersteund bij de beoordeling van de waarde van zijn belang in het kader van de voorgenomen verkoop van zijn belang in de onderneming aan zijn zakenpartner.

Nieuws

Oranjer

Match Plan is ingeschakeld om een waardering op te stellen van de aandelen van Oranjer Projectbeheersing. Deze waardering wordt iedere twee jaar gemaakt vanuit fiscaal oogpunt, maar ook is het de basis voor de koop en verkoop van de certificaten van Oranjer Projectbeheersing.

Oranjer levert PMO-diensten voor het succesvol opzetten, inrichten en bemannen van business transformatie programma’s. Ze zijn verantwoordelijk voor het implementeren en bewaken van standaarden, processen en methoden. Het draagt bij aan de centrale sturing, stakeholdermanagement en beheersing van de business transformaties.

Over Oranjer
Over Alltec Lifiting Systems
Nieuws

Esenro Tech

Match Plan heeft Esenro Tech begeleid bij de beoordeling van de waardering van Alltec Lifting Systems in de Verenigde Staten zodat zij een gepast bod kunnen doen voor participatie in de onderneming.

Sinds 2006 levert Alltec Lifting Systems technische hijsoplossingen aan vele klanten in de Verenigde Staten. Ze onderscheidt zich door diverse teams van hands-on ingenieurs en senior consultants met jarenlange ervaring in aanverwante diensten. Hun specialiteit ligt bij verhuur/verkoop van tuigage, engineering, projectplanning, advies, fabricage, ontwerp, hijsapparatuur onder de haak en modulaire hijsapparatuur.

Nieuws

Janssen Group of Companies

Janssen Group of Companies, hernoemd naar Logicall Group, is de holding van een groep maatschappijen die al meer dan 145 jaar actief is in het verzorgen en coördineren van logistieke oplossingen. De diensten van Logicall Group worden aangeboden bij lucht- en zeevracht, wegtransport, pakketdistributie en opslag en fulfilment, eventueel in combinatie met goederenassemblage en -installatie.

Match Plan heeft Logicall Group ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Deze waardering van immateriële vaste activa is benodigd in verband met de boekhoudkundige verwerking van diverse overnames in overeenstemming met de richtlijnen voor de jaarverslaggeving, waaronder:

Over Janssen
Over Evada Beheer
Nieuws

Evada Beheer

Match Plan heeft de aandeelhouders van Evada Beheer ondersteund bij de beoordeling en onderhandelingen van de waarde van de aandelen. De reden achter de waardering is een uitkoopprocedure van een minderheidsaandeelhouder.

Evada Beheer is de moedermaatschappij van KE Fibertec. KE Fibertec, ontwikkelt, produceert en verkoopt een “goed binnenklimaat”. Oftewel luchtverdeelsystemen op basis van textieltechnologie. Het principe is om zorg te dragen voor een tochtvrije en gelijkmatige verdeling van de geklimatiseerde lucht via een op maat gemaakte textiele luchtkanalen.

Nieuws

EBUSCO

Ebusco ontwikkelt, produceert en distribueert emissievrije bussen, accu’s en oplaadsystemen. Ze ontwikkelen hun belangrijkste hardware- en software-innovaties intern met een uitgebreid team van ingenieurs, productontwikkelaars en toegewijde R&D professionals met aanzienlijke expertise in luchtvaart- en automobielproductie. Het verkoopt ook aanvullende artikelen en diensten en biedt reparatie- en onderhoudsdiensten voor het ecosysteem van elektrische voertuigen.

Match Plan heeft EBUSCO ondersteund met een waarderingsvraagstuk voor financiële rapportage doeleinden in het kader van leaseverplichtingen.

Over Ebusco
Over ND Group
Nieuws

ND Group

ND Group is een internationale private equity- en portefeuilleholding gevestigd in Nederland. Ze zijn een verantwoordelijke en duurzame investeringsmaatschappij en investeren in oplossingen die gebruikmaken van moderne gezondheidszorg en technologische diensten die de toegang tot duurzame infrastructuur verbeteren.

Match Plan heeft ND Group ondersteund bij de jaarlijkse impairment test van een van haar deelnemingen. Een impairment test is een onderzoek om te controleren of de waarde in de boekhouding nog overeenkomt met de werkelijke waarde van een bedrijf.

Nieuws

BOR-regeling

Voor verschillende opdrachtgevers hebben wij een waardering uitgevoerd in het kader van overdracht binnen de familie. Bij deze waarderingen is rekening gehouden met de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). De BOR, ook wel de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) genaamd, is een gedeeltelijke vrijstelling bij de vererving van ondernemingsvermogen. Bij het schenken van een onderneming of aanmerkelijk belangaandelen kan de BOR ook worden toegepast.

Waarderingen Q3-Q4 2023
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV