Kinderopvang verkopen


Vroeg of laat breekt het moment aan dat u plannen krijgt om uw onderneming in de kinderopvang over te dragen. Uit ervaring weten wij dat een bedrijfsverkoop een intensief en meeslepend traject kan zijn. Match Plan is echter gespecialiseerd in het begeleiden van verkoop- en koopprocessen. Daarnaast hebben wij een groot netwerk en uitgebreide kennis van de kinderopvangbranche. Hierdoor kunnen wij u tijdens het gehele verkoopproces begeleiden op een betrokken en persoonlijke wijze.

Match Plan begeleidt ondernemers bij de verkoop van hun kinderopvang

Kennis van de kinderopvangbranche

Match Plan is specialist binnen de kinderopvang branche. Zo hebben wij eerder NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang en Dikkedeur Kinderopvang begeleid bij een overname. naEr zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest in de kinderopvangbranche. Het is een nichemarkt die te maken heeft met strenge en veranderende wetgeving. Daarnaast vraagt de markt om een specifiek inzicht in personeelskosten en daardoor ook in de bezettingsgraden van de verschillende groepen op de opvang. Dit maakt dat ondernemers in deze sector zich richten op een unieke uitstraling en hoge kwaliteit van dienstverlening. Ook ontstaan er samenwerkingsverbanden en vinden er overnames plaats. Ook ons team van adviseurs ziet deze ontwikkelingen terug.

Wat is uw reden om uw kinderopvang te verkopen?

Aan de verkoop van een kinderopvang kunnen zowel zakelijke als persoonlijke redenen ten grondslag liggen. Deze verschillen natuurlijk per persoon en situatie. Misschien bent u wel toe aan een nieuw ondernemersavontuur. Mogelijk nadert u de gepensioneerde leeftijd of wilt u een gedeelte van de waarde van uw onderneming al veiligstellen. Wat de reden van een bedrijfsverkoop dan ook mag zijn; een verkoopproces is voor elke ondernemer een intensieve en uitdagende tijd. Voor een goed resultaat is professionele begeleiding hierbij van essentieel belang.

Wat komt er kijken bij het verkopen van een kinderopvang?

Het verkoopproces omvat verschillende onderdelen en valt uiteen in twee fases. In de eerste fase bepalen wij de waarde van uw kinderopvang door middel van verschillende methodieken. In de tweede fase richten wij ons op het vinden en benaderen van een geschikte koper voor uw onderneming. Vervolgens gaan wij het verkoopproces samen met u in.

Fase 1 verkopen kinderopvang – waardebepaling

De eerste stap in een verkoopproces is in veel gevallen een waardebepaling. We brengen hierbij een breed scala aan factoren in beeld. Onze adviseurs hebben uiteenlopende kennis van de drijvende en waarde bepalende factoren van een onderneming. Zo schatten we niet alleen de verkoopwaarde van het bedrijf, maar inventariseren we ook de risico’s en kansen van uw onderneming. Bijvoorbeeld; is uw kinderopvang klaar om verkocht te worden? Of zullen er eerst interne processen op orde moeten worden gebracht?

Fase 2 verkopen kinderopvang – koper vinden en benaderen

Nadat een waardebepaling is uitgevoerd, gaan wij voor u op zoek naar een geschikte koper. Voor veel verkopers is prijs van belang, maar zeker niet de enige maatstaf om de geschiktheid van een opvolger te bepalen. Het gevoel dat u bij de koper heeft, is namelijk minstens zo een belangrijk. Heeft u een positief gevoel over de verkoop? Dan zorgen wij voor optimale verkoopcondities en begeleiden wij u bij de afronding en overdracht. Daarbij dragen we zorg voor een correcte (juridische) afwikkeling van de overname. Het staat voor zich dat wij u bijstaan tot de laatste handtekening is gezet.

Ervaren overnameadviseur in de kinderopvang

Wie overweegt zijn onderneming te verkopen, heeft er baat bij een overnameadviseur in te schakelen met kennis van de branche. Dit geeft u de rust om het traject met een goed gevoel te doorlopen. Door onze ervaring zorgen wij voor een efficiënter proces, signaleren wij kansen en valkuilen vroegtijdig en zorgen wij voor een vloeiende communicatie met alle betrokken partijen. Match Plan heeft als overnameadviseur in de kinderopvang al meerdere koop- en verkooptrajecten met succes begeleid.

Vrijblijvende eerste gesprek

Voor meer informatie leest u onze referenties – zoals NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang of Dikkedeur Kinderopvang – erop na. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen en wilt u direct contact met onze adviseurs? Bel dan naar +31 70 324 41 03 of stuur een email naar info@matchplan.nl. Wij vertellen u graag meer.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.