Proces verkoop onderneming; de juiste stappen nemen

Het proces van een bedrijfsoverdracht is een uitdagend en complex proces. Er spelen vele zaken tijdens de weg naar een succesvolle afronding. Behalve de financiële, fiscale en juridische aspecten, spelen vooral ook emotie en gevoel een grote rol. Met de Specialisten in Bedrijfsverkoop kunt u altijd rekenen op professionele begeleiding. Of het nu gaat om het kopen van een onderneming, de verkoop van uw bedrijf of het overdragen en/of fuseren van uw onderneming. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een optimaal resultaat.

De Specialisten in Bedrijfsverkoop helpen u bij het proces van de bedrijfsoverdracht met onder meer de volgende onderdelen:

  • Het inventariseren van uw uitgangspunten, doelstellingen en motieven van de verkoop. Zowel persoonlijke als zakelijke aspecten worden hierin meegenomen.
  • Het bepalen van een realistische, goede waarde van uw bedrijf. Alle facetten van het bedrijf, zo ook het personeel, de klanten, de producten, de markt, de sterke en zwakke punten van de onderneming worden beschreven in een informatiememorandum tijdens het proces bedrijfsoverdracht.
  • Het zoeken naar de juiste kopers. De Specialisten in Bedrijfsverkoop beschikken over een zeer breed netwerk en kennen daardoor al vele potentiële partijen. Bedrijven, al dan niet op zoek naar een nieuwe aankoop, worden gericht benaderd. Daarnaast kan het zijn dat zich al een koper heeft gemeld bij de verkoper. Met deze partij gaan wij dan in gesprek.
  • Onderhandelen voor optimale verkoopcondities. Onze specialisten zijn zeer gedreven en enthousiast in hun werk en zorgen ervoor dat de wensen van zowel de koper als de verkoper perfect samenkomen. En niet alleen met betrekking tot het prijskaartje, maar op alle onderdelen.
  • Begeleiding bij de afronding en overdracht van de verkoop. Alle gemaakte afspraken worden in een intentieovereenkomst vastgelegd, waarna de koopovereenkomst volgt.
  • Beantwoorden van al uw vragen tijdens het gehele verkooptraject. Of dit nu op financieel, juridisch of fiscaal gebied is. En ook na het proces bedrijfsoverdracht kunt u op ons rekenen!

Wij staan voor kwaliteit en transparantie. De begeleiding bij het proces bedrijfsoverdracht door de specialisten in bedrijfsverkoop verdient zich via onze werkwijze zeker terug.

Deel met uw netwerk

Een reactie

Geef een reactie